Cursuri aerobic copii Bucuresti  
 
Cursuri aerobic copii Bucuresti Cursuri fitness copii Bucuresti Servicii fitness copii Bucuresti Cursuri atletism copii Bucuresti Aerobic copii Bucuresti Cursuri atletism copii Bucuresti Instructori aerobic copii Bucuresti
 
 
 
Fitness aerobic copii Bucuresti

La ce trebuie sa fie atent un parinte cand copilul sau face sport

In acest articol vom analiza putin cazul unui copil caruia ii place sportul: face in mod regulat un sport, iar parintele este foarte fericit...doar stie cate beneficii are sportul pentru sanatate, nu-i suficient?!
 

Si totusi...Parintele trebuie sa fie foarte atent la evolutia copilului sau! Sportul ne face intr-adevar mult bine, dar sportul are si aspecte negative, mai ales atunci cand exageram cu antrenamentele sau cand vorbim de performanta.

Suntem adeptii unui mod de viata sanatos, armonios, echilibrat...si din pacate sportul in exces, performanta, nu inseamna acest lucru. Orele mult prea numeroase de sport rapesc din timpul de invatare si auto dezvoltare a unui copil, din timpul lui de joaca sau pur si simplu de relaxare cu prietenii.

Sportul este o modalitate prin care copiii isi dezvolta personalitatea, atitudinea, comportamentul, modul de gandire...Sportul este cel care le da copiilor mai multa incredere in fortele lor, mai mult curaj in activitatile pe care le fac zi de zi, si nu doar in sala de sport. Sportul da mentalitatea de "Eu vreau! Eu pot! Sunt un luptator! Vreau sa castig!"

Dar in momentul in care agresivitatea nu mai este controlata, in momentul in care decenta este depasita prin reactii furioase si limbaj urat, in momentul in care copilul devine anxios (ca nu castiga mereu, ca nu este el cel mai bun)...parintele trebuie sa intervina si sa discute cu copilul!

Evident, controlul copilului tine si de instructorul sportiv...dar de-a lungul timpului am intalnit atat de putini instructori sportivi dedicati si implicati si in educarea copiilor, incat tot parintii trebuie sa ramana farul care vegheaza.

Pe langa atentia la comportament, limbaj si atitudine, parintii trebuie sa urmareasca si dezvoltatea fizica a copilulul: sa nu adopte o pozitie anormala a umerilor, a spatelui sau deformari ale picioarelor (atentie la copiii care merg pe role sau joaca prea mult fotbal). De asemenea atentie la instalarea ticurilor sau obiceiurilor nocive.

La ce ar trebui sa mai fie atent parintele cand copilul sau face in mod constant sport? la alimentatie, la programul de odihna al copilului, dar si la accidentarile pe care le are. Sportul, chiar daca nu este de performanta, are riscul sau de accidentare.

De asemenea, dragi parinti, alegeti-va cu grija instructorul pentru copilul dvs! Cautati instructori cu experienta, care sa iubeasca ceea ce fac si care sunt in stare sa contribuie la dezvoltarea sa frumoasa, armonioasa! In sport fizicul, psihicul si emotionalul merg impreuna!

 
 

Echipa Mini Sport va asteapta cu drag la cursurile si evenimentele sportive pe care le organizeaza in Bucuresti, la munte si la mare! Serviciile pe care le oferim sunt:

- cursuri de atletism pentru copii (Bucuresti, sector 1 sector 2 sector 3)
- cursuri de autoaparare pentru copii (Bucuresti, sector 1 sector 2 sector 3)
- pregatire fizica generala, exercitii de motricitate, coordonare, agilitate, dezvoltarea fortei, vitezei si andurantei (Bucuresti, sector 1 sector 2 sector 3)
- cursuri de inot pentru copii (Bucuresti sector 1 sector 2 sector 3)
- cursuri de aerobic si fitness pentru copii (Bucuresti, sector 1 sector 2 sector 3)
- organizarea de tabere sportive pentru copii la mare si la munte

Motto-ul nostru: Sportul inseamna dezvoltare personala! Obiectivul nostru: O minte sanatoasa intr-un corp sanatos.

Va multumim! Pentru detalii ne puteti contacta la 0754 042 648.

 
 
 
 
   
 
Acasa Despre noi Servicii Obiective Copiii si sportul Galerie foto/video Contact
 
Servicii web design Bucuresti