Cursuri aerobic copii Bucuresti  
 
Cursuri aerobic copii Bucuresti Cursuri fitness copii Bucuresti Servicii fitness copii Bucuresti Cursuri atletism copii Bucuresti Aerobic copii Bucuresti Cursuri atletism copii Bucuresti Instructori aerobic copii Bucuresti
 
 
 

Sportul si gandirea pozitiva


Se zice ca 'Asa cum esti la ora de sport, asa cum esti in sala, la antrenament, asa esti si in viata!' Sportul ne pregateste pentru viata si sportul ne invata de mici atat de multe lucruri minunate...Unul dintre acestea ar fi si modul de a ne cuceri mintea, de a ne invinge pe noi insine, de a gandi pozitiv, de a actiona pozitiv si de a fi pozitivi (optimisti, luptatori, cu vointa).

Atunci cand campionul la scufundari Greg Louganis a dat cu capul de trambulina in timpul finalelor jocurilor olimpice din 1988, fiind privit la televizor de oameni din intreaga lume, ar fi putut sa-si ocupe mintea cu imagini negative. Ar fi putut sa revada casetele video cu plonjarea ca sa vada ce a gresit, sa se poata corecta. Ar fi putut sa-ti intrebe antrenorul sa-i analizeze greseala si sa-i dea sugestii. Ar fi putut sa incerce sa uite incidental, sa se forteze sa si-l scoata din minte
 
Toate aceste optiuni implica gandirea negativa. De ce? Pentru ca se concentreaza pe problema – pe ceea ce nu dorea.

Insa ce a facut el? Dupa ce s-a intors pe trambulina si a continuat pentru a castiga medalia de aur, Louganis a spus unui jurnalist de la televiziune exact ce a facut ca sa nu lase incidentul sa-i afecteze performanta. Mai intai, a spus Louganis, a refuzat sa vizioneze caseta cu accidentul. Nu dorea sa mai aiba in minte imagini cu acea eroare. Apoi si-a readus in minte miile de sarituri reusite pe care le realizase anterior.

Insa nu i-a fost oare teama cand s-a urcat apoi pe trambulina? Bineinteles ca da. A recunoscut acest lucru. Inca s-a concentrat puternic ca sa isi reaminteasca de cate ori facuse acea saritura cu succes. S-a gandit la ce dorea, si nu la ceea ce nu dorea. Ganduri positive, imagini mentale pozitive.

O atitudine mentala pozitiva inseamna sa te gandesti la ceea ce iti doresti, si nu sa nu te gandesti la ceea ce nu iti doresti. Gandirea pozitiva se citeste pe atitudinea, pe fata ta, in mersul tau, in gesturile tale, in cuvintele tale. Atunci cand ai o gandire pozitiva actionezi in conformitate si plin de incredere! Si chiar daca ai pierdut sau ai gresit continui.

Atitudinea mentala negativa apare atunci cand te gandesti la ceea ce nu iti doresti, cand vorbesti negativ, formand imagini mentale negative si dand nastere limitelor, cand actionezi cu teama. O gimnasta care inainte de a se urca pe barna isi repeta mental ca nu se va dezechilibra in timpul exercitiului, cu siguranta se va dezechilibra! Insa o gimnasta de succes isi aminteste momentele in care a fost in mare forma si a evoluat perfect! Mintea ei creeaza imaginea mentala corecta, creierul ei trimite semnale corecte si obtine note bune pentru evolutia ei.

Din cartea “Gandeste si dezvolta-ti abilitatile fizice” de Jose Silva
 
 

Echipa Mini Sport va asteapta cu drag la cursurile si evenimentele sportive pe care le organizeaza in Bucuresti, la munte si la mare! Serviciile pe care le oferim sunt:

- cursuri de atletism pentru copii (Bucuresti, sector 1 sector 2 sector 3)
- cursuri de autoaparare pentru copii (Bucuresti, sector 1 sector 2 sector 3)
- pregatire fizica generala, exercitii de motricitate, coordonare, agilitate, dezvoltarea fortei, vitezei si andurantei (Bucuresti, sector 1 sector 2 sector 3)
- cursuri de inot pentru copii (Bucuresti sector 1 sector 2 sector 3)
- cursuri de aerobic si fitness pentru copii (Bucuresti, sector 1 sector 2 sector 3)
- organizarea de tabere sportive pentru copii la mare si la munte

Motto-ul nostru: Sportul inseamna dezvoltare personala! Obiectivul nostru: O minte sanatoasa intr-un corp sanatos.

Va multumim! Pentru detalii ne puteti contacta la 0754 042 648.

 
 
 
 
   
 
Acasa Despre noi Servicii Obiective Copiii si sportul Galerie foto/video Contact
 
Servicii web design Bucuresti